Новини

Рекомендації від Годлевського: ТОП українських треків 2021 від музредактора Міста над Бугом

24 грудня 2021, 09:52

До списку увійшли 14 композицій.

Доброго дня! Мене звати Ярослав і я музичний редактор радіо Місто над Бугом з 2018 року. А це мій список найкращих пісень українських артистів за 2021 рік. Варто відзначити, що до списку ввійшли як найкращі треки цього року, так і найважливіші – тобто пісні, які до найкращих я б не відніс,  
але їх вплив на цьогорічну українську музику очевидний.

Також я поділив список на дві підгрупи. Перша – це радіоформатні треки – те, що є у ротації радіо Місто над Бугом. Друга – нерадіоформатні – тобто пісні, які з об'єктивних причин не лунають на нашій хвилі, але без них список кращих буде просто неповноцінним.

РАДІОФРЕНДЛІ

WELLBOY Гуси

Подобається вам пісня чи ні, але сперечатись про те, що це головний радіохіт цього року – безглуздо.

Go_A SHUM

Як і безглуздо сперечатись, що це головна українська пісня на міжнародній арені.

Саша Чемеров & Бумбокс Любила

Це вже не перший дует Бумбоксу і вокалісту Димної Суміші та The Gitas Саші Чемерова, який почав писати поп пісні (послухайте для прикладу "Мама") і в нього, на відміну від багатьох, це вдається дуже проникливо і хітово.

KALUSH & Jerry Heil Хвилі

Важко не відмітити продуктивність цього реп-гурту у цьому році. Але якщо відмічати одну пісню – то саме цю. Особливо додає балів коментар від знайомого ортодоксального любителя хіп-хопу кінця 90-х-початку нульових: "Ось зі всього українського ньюскульного хіп-хопу – це перша  пісня, яка мені справді подобається".

Cape Cod Летіти

Проєкт продюсера Максима Сикаленка завжди був знаком якості, тепер ще і зазвучав українською – разом з новим вокалістом.

Іван Дорн – Тебе нема сьогодні

Переосмислення (не кавер!!!) однієї з найкращих пісень культових Океану Ельзи від вже не менш культового Івана Дорна. Важко назвати когось, крім Івана, хто таким же чином вплинув на сучасну українську попмузику.

ЛУНА Пташка

Луна заспівала українською і це просто вау. Пісня в мене особисто вже пів року на повторі. Звучить ще магічніше і гіпнотичніше, ніж зазвичай. Вимкнути неможливо.

Alina Pash Чоловік

Найпроникливіша пісня Аліни Паш і найкраща україномовна пісня цього року, а, можливо, і не тільки цього. Говорити багато немає сенсу – варто слухати.

 

НЕМАЄ В РОТАЦІЇ, АЛЕ НЕ ВИДІЛИТИ НЕМОЖЛИВО

Лилу45 Восемь

Перша українська артистка в програмі підтримки Apple Music: потрапляння до топ-30 світового чарту Shazam – достатньо, щоб зрозуміти, що це найуспішніша (на рівні з Go_A) пісня українського артиста.

Krechet & Alina Pash Monomakh

Хто може посперечатись із Kalush за продуктивністю? Тільки цей анонімний реп-виконавець. Оберіть улюблений трек для себе самі – я назву ось цей.

Rami Kallas ЧЁРНАЯ

Тут причина потрапляння до мого топу не пісня, а кліп. Найстильніший кліп цього року.

YOURA HABAR

Світ настільки очистився, що Юрій Бардаш заспівав українською.

Вагоновожатые Вовк

Культова група повернулась з україномовним альбомом. Втім, таке враження, що Антон Слєпаков буде звучати органічно і китайською. Окремо гріє серце згадка Джима Джармуша.

 

Стас Корольов Утаи-утаи

Колишній учасник YUKO записав НАЙКРАЩИЙ АЛЬБОМ цього року. Слухати треки окремо не бачу сенсу – це цілісний запис з великим акцентом на тексти. Дуже раджу послухати від початку і до кінця. Але якщо обирати один трек, то, певно, це буде найважчий трек з альбому, який фізично важко слухати. В ньому Стас розповідає (в найдрібніших подробицях!!!) як він в дитинстві втратив око.

Поділитися :