Новини

Релокований спорт: як футзальні команди з Харкова почувають себе у Вінниці

26 грудня 2023, 15:04

Після початку повномасштабного вторгнення та атак росіян на Харківщину до Вінниці переїхали два клуби - "Універ-Динамо" та НАНГУ. 

Про історію клубів та їх сьогоднішню діяльність на Вінниччині розповіли на сайті Асоціації футзалу ВМТГ. 

Професіоналізм університету

Команда Сергія Бортника "Універ-Динамо" стала одним з прикладів зростання. Команда була адаптована виключно під формат 11х11 та двічі ставала чемпіонами Харківщини. Тож релокація виявилась для харків'ян неабияким ударом. 

У лютому 2022 р. "Універ-Динамо" якраз готувалась до дебюту на всеукраїнському аматорському рівні. Шукаючи новий прихисток для клубу, "універівці" зупинилися на Вінниці. Цьому вибору сприяли й можливості для розвитку. Гості навіть фінішували у нещодавньому чемпіонаті Вінниччини на 3-ій сходинці. 

НАНГУ

Ще один релокований клуб з Харківщини - НАНГУ - спеціалізувався виключно на футзалі та теж мав певні здобутки, хоч і дещо менші ніж "Універ". Треба зазначити, що ці дві команди неодноразово перетинались в рамках Харківських турнірів. 

Харківські колеги додали, що вінницький футзал серйозно програє харківським довоєнним реаліям. Викладач Харківської Академії Нацгвардії Артем Корольов зазначив, що стосується це не тільки кількості, але й якості вінницьких арен для футзалу. 

Втім гості залишаються задоволеними своїми результатами та вдячними Вінницькій громаді та спортивній спільноті за гостинність. 


Фото: Вінницька Асоціація футзалу

Поділитися :