Новини

«Рік після місцевих виборів»: у Вінниці презентували результати дослідження електоральних настроїв населення області

6 грудня 2021, 17:20

Соціологічне опитування провела з 5 по 18 листопада ГО «Соцінфо» на замовлення вінницького обласного осередку Комітету виборців України.

Методом інтерв’ю було опитано 2757 респондентів за місцем проживання, в 71 населеному пункті області. Похибка вибірки – не перевищує 2,8%. Соціологи запитували у мешканців області, як вони оцінюють ситуацію в країні, регіоні та місті Вінниці, чи задоволені роботою центральної та місцевої влади та яким політикам довіряють.

За результатами соцопитування, лідеру «Української Стратегії» Володимиру Гройсману довіряють 61,8% виборців області, Дмитру Разумкову – 21,4%, міському голові Сергію Моргунову – 33,8% респондентів (у Вінниці – 64,9% опитаних).


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn 


39,5% мешканців Вінниччини задоволені роботою депутатів їхньої місцевої громади. У Вінниці цей показник вищий. Результати дослідження оприлюднив соціолог Віктор Белінський.

«Роботою Вінницької обласної ради задоволені 29,6%, серед мешканців Вінниці цей показник майже на 10% вищий – задоволені роботою обласної ради 39,2% вінничан. Роботою вінницького міського голови Сергія Моргунова задоволені 69,4% опитаних вінничан. Як бачимо, тенденція виявлена у попередньому блоці питань повторюється: роботу працівників місцевої влади респонденти задоволені більшою мірою, ніж роботою центральної влади», - розповів пан Віктор.

Також під час соцдослідження було визначено рейтинг політичних партій і кандидатів. На запитання «Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, за яку партію Ви проголосували б?», найбільше голосів на момент дослідження виборці області віддали «Українській стратегії Гройсмана» – 30,8%. Не змогли визначитися з вибором партії 6,8% респондентів Вінниччини. Відповіли, що не брали б участь у парламентських виборах – 3,2% опитаних.

«Зараз для людей це не є настільки актуальним, як за 2 місяці, тим паче за місяць до виборів. Коли починається процес визначення, тоді ці цифри зростуть, тоді оцей відсоток невизначених може досягти 25%, а інколи буває, що і 30%. Коли вже йде боротьба між політичними партіями, якщо мова йде про президентські вибори, між кандидатами на посаду президента. Зараз респондентів їхня відповідь в цілому ні до чого не зобов’язує. Я сподіваюся, що вони правду говорили. Наші дослідження показують, що певні тенденції існують і це цілком нормальна цифра для міжвиборчого періоду», - пояснив соціолог.

Поділитися :