Новини

Родини загиблих Героїв-вінничан можуть отримати компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування

2 серпня 2023, 15:30

У межах муніціпальної підтримки таку допомогу можуть отримати члени сімей загиблих військовослужбовців та учасників Революції Гідності.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, міська влада може компенсувати кошти, витрачені на самостійне санаторно-курортне лікування. Суму до 15 тисяч гривень може отримати один із членів сім’ї загиблого один раз на два роки. 

"Департамент соціальної політики постійно вивчає потреби родин загиблих Захисників та Захисниць та здійснює їхній системний соціальний супровід. Члени сімей загиблих військовослужбовців та учасників Революції Гідності можуть розраховувати на підтримку громади. Ми не залишимо рідних тих, хто став на захист нашої країни", - зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Хто має право на грошову компенсацію?

Виплати можуть отримати члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України та загиблих під час участі у Революції Гідності. До них належать:

  • один із подружжя, який не одружився вдруге;
  • батьки;
  • неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства I чи II групи.

У повідомленні зазначайють, що важливим пунктом є те, що пільговики мають бути членами Вінницької міської територіальної громади або внутрішньо переміщеними особами, стояти на обліку в Департаменті соціальної політики та бути зареєстрованими в Єдиному муніципальному реєстрі.

Як отримати компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування

З питань отримання відшкодування на самостійне санаторно-курортне лікування членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України потрібно звернутися до прозорих офісів соціального спрямування за місцем фактичного проживання:

  • Управління соціального захисту населення (Лівобережне): м. Вінниця вул. Замостянська, 7 (ІІ пов.), тел.: 097-101-45-18, 093-190-83-93, 50-86-70, 50-86-77
  • Управління соціального захисту населення (Правобережне): м. Вінниця про. Космонавтів, 30 (ІІ пов.), тел.: 097-101-58-40, 063-856-62-72, 50-83-88, 50-91-33

Фахівці нададуть перелік документів, що необхідні для виплати відшкодування. Відділ звернень опрацює документи та передасть на розгляд департаменту соціальної політики Вінницької міської ради. Згодом їх розгляне відповідна комісія. Вона ж ухвалить рішення щодо надання грошової компенсації.

 
Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :