Новини

Рок-музика Вінниці на підтримку Збройних сил України

7 квітня 2023, 09:41

Рок-музика Вінниці в підтримку Збройних сил України Вінниця "модернова" славиться своїми мистецькими колективами різних музичних жанрів та напрямів. Стосується це і рок-музики так званих «важких» стилів.

Свого часу, наприкінці 80-початку 90-х років у місті проходили знані великі рок-фестивалі. Нині ж відомі вінницькі музиканти вирішили присвятити Дню народження рок-н-ролу велику музичну акцію - благодійний концерт "Long live rock-n-roll / Long live Ukraine". Про його учасників та про нинішній стан вінницького року говорили із відомим рок-музикантом, журналістом, керівником Вінницького «Рок-клубу» Ігорем Симоненком та заст.директора Вінницького міського палацу мистецтв, керівником спільних проєктів Віктором Шеметом.

«Музичні стилі тих років, смаки формувались у період завершення радянської епохи, і перебували під впливом тодішніх знаних метрів, як-то «Арія», «Чорний кофе», «Коррозия металла», «Мастер» тощо… Також на музичний світогляд вплинули і закордонні колективи. Втім, після 2008 року самобутній розвиток українських «важких» рок-гуртів ґрунтувався на власних творах. Варто сказати, що наші колективи завжди були патріотичних поглядів. Ця «творча аура» зберігалася і донині: сьогодні мої «одноклубники» готують альбоми винятково українською мовою, всіма ресурсами допомагають ЗСУ та підтримують оборону України» - сказав Ігор Симоненко в етері проєкту «Рефлекторія».

Розвинутою була і фестивальна діяльність. І у наш час, в непростих умовах вона триває зі спрямованістю на підтримку ЗСУ.

«Наприкінці 80-х у Вінниці активно працював рок-клуб, який на той час очолював Олександр Шемет. Організовували у ККЗ «Райдуга» величезні, масштабні рок-фестивалі. А згодом цю естафету перейняв Андрій Зирянов. Саме йому належить ініціатива святкувати щороку у Вінниці 12 квітня «День народження рок-н-ролу», і проводити в цей час «рок-тусовки», концерти, фестивалі. Ідея гарна, реалізована, і живе й донині. Ось і цьогоріч 12 квітня у «Ройал-Пабі» відбудеться благодійний рок-концерт "Long live rock-n-roll / Long live Ukraine". Оглядайте афішу, приходьте, слухайте і дивіться, і обов’язково «донатьте» - всі кошти від концерту ми Збираємо на підтримку ЗСУ» - сказав Віктор Шемет.

Отже, середа, 12 квітня 2023-го року, 19:00, «Ройял Паб». Благодійний концерт на підтримку української армії.

Поділитися :