Новини

Розповіли про гранатомети та правила спілкування з військовими: вінницький Центр готовності цивільних провів два тренінги

16 серпня 2023, 16:23

Учасники заходів дізнались більше про правила поводження з ПТРК та гранатометами та про особливості у спілкування з військовими, які повернулись додому з фронту.

У своєму коментарі журналісту Радіо "Місто над Бугом" організатори тренінгів розповіли детальніше про представлені заходи.

Цими вихідними, 12-13 серпня, в Центрі пройшли тренінги "Основи поводження з гранатометами та ПТРК" та "Розуміння та підтримка військових у цивільному житті". 

У суботу, 12 серпня, полтавський інструктор Дмитро Горішній привіз із собою макети та стріляні зразки гранотометів та ПТРК, а також продемонстрував симулятор на якому навчаються наші Захисники. Більше про діяльність Дмитра можна прочитати у іншому нашому репортажі

З останнього приїзду полтавчанина кількість представлених макетів та симоляторів значно поменшало. Все через те, що вони користуються попитом у навчанні наших Захисників та Захисниць. Проте і для учасників заходу знайшлось багато чого цікавого. 

Недільний треніг "Розуміння та підтримка військових у цивільному житті" був присвячений тому, як зрозуміти нахи Захисників та Захисниць, які повернулись з фронту, а також поясненю того, що вони переживають.

Інструктори Сергій Жалюк та Інна Дементьєва - професійні військові психологи, які працюють з хлопцями та дівчатами, які повернулись та потребують допомоги. 

Головними питаннями, які обговорили стали:

  • Що можна та не можна говорити військовим, які повернулись з бойових дій
  • Як допомогти військовому в громадському місці
  • Як справлятись дружині, коли чоловік на війні
  • Бар'єри в спілкуванні з військовими

Тренінги від Центру готовності цивільних від "БФ Сергія Притули" проводяться безкоштовно для усіх охочих. 

Слідкувати за майбутніми тренінгами та дізнатись більше інформації про Центр можна за посиланнями:

Поділитися :