Новини

Розвиток культурної сфери Вінницької громади

30 березня 2023, 15:11

Культура і війна. Яким чином відбиваються події повномасштабного вторгнення на діяльності закладів культури Вінницької міської територіальної громади? Як вдається нашим митцям утримувати культурний фронт, допомагаючи, в тому числі, і Збройним Силам України?

 В проєкті «Рефлекторія» на ці питання відповідав директор Департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

«Працівники закладів мистецької освіти, творчих колективів та установ, бібліотечної системи, усі, хто нині працює в сфері культури Вінниці єдині та консолідовані у своєму прагненні зробити все можливе для наближення перемоги України у війні. Ми з перших днів були активні в прийомі та забезпеченні внутрішньопереміщених осіб, в допомозі Збройним силам України. І сьогодні беремо активну участь в роботі Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу, формуємо «культурно-гуманітарні десанти» на деокуповані території. Разом із тим – вже з вересня минулого року ми на 80% поновили діяльність наших закладів та установ в «штатному режимі» за умов облаштування усіма необхідними сховищами та усім необхідним для укриття дітей в разі повітряної тривоги. На сьогодні працюємо активно і динамічно!» - сказав Максим Валерійович.

Також Максим Філанчук детально зупинився на процесі розробки, формування та прийняття Стратегії розвитку культурного простору Вінницької міської територіальної громади до 2025 року. 

«Основна мета Стратегії розвитку культури Вінницької МТГ – виявлення та маркування пріоритетних напрямків розвитку культури Вінницької міської територіальної громади на період до 2025 року, формування її ідентичності та згуртованості, посилення ролі та значення культурних прав і потреб представників різних спільнот у загальному культурному просторі, формування збалансованого, креативного, творчого середовища, яке продукуватиме інновації і стане каталізатором економічного розвитку та інвестиційної привабливості регіону», – зазначив Максим Філанчук.

Крім того, він додав, що стратегія розвитку культури Вінницької міської територіальної громади до 2025 року має стати дієвим дороговказом для галузі на найближчі роки.

Поділитися :