Новини

Розвиток туризму та інфраструктури: Вінницька обласна Рада оголосила конкурс "Комфортні громади" на 2022 рік

6 жовтня 2021, 10:48

Обов’язковою умовою участі є наявність затвердженої Стратегії розвитку-2030.

Як інформує на своїй сторінці у Фейсбук голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, переможців конкурсу визначать не пізніше лютого 2022 року. Так у громад буде цілий рік попереду, щоб виготовити проєктно-кошторисну документацію, провести тендерні процедури і без поспіху втілити ідеї у життя.

Учасники Конкурсу-2021-2022 мають змогу розробити проєкти за такими напрямами:

  • "Безпечна та доступна громада" – впровадження сучасних цифрових технологій та рішень для підвищення рівня безпеки та добробуту жителів громади;
  • "Здоров'я жителів громади" – здійснення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров'я (первинного та вторинного рівня) задля забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення області;
  • "Сучасна громада" – розвиток культурної, спортивної та туристичної інфраструктури, благоустрій територій і зон відпочинку тощо;
  • "Спроможна громада" – економічний розвиток громад, розвиток малого підприємництва.

"Наша мета – розвиток місцевого самоврядування на Вінниччині. І цього року, і надалі спільно з громадами ми будемо визначати найбільш ефективні шляхи розв`язання проблем та підтримувати ініціативи територіальних громад. Конкурс "Комфортні громади" – один із таких механізмів. Щоб стимулювати розвиток громад, ми оновили умови нашого конкурсу, тепер вони стануть ще більш прийнятними", – зауважив голова обласної Ради.

Конкурс проводитимуть у два етапи.

  1. Спочатку – на рівні територіальних громад. Там місцева рада створює відбіркову комісію, а визначені нею проєкти допускаються до голосування жителів громад.
  2. Проєкти, схвалені громадою, переходять на другий етап – на обласний рівень. Вони оцінюються фахівцями-експертами та передаються Експертній раді, яка й визначає переможців конкурсу.

Також, за словами Вячеслава Соколового, змінились правила співфінансування з обласного бюджету:

  • Для громад з населенням понад 10 тис. жителів збільшується обсяг співфінансування з обласного бюджету до 500 тис. грн. Власний внесок громад – не менше 50%. Кожна громада відбере на своєму рівні максимум 4 проєкти, з яких переможцями буде визначено не більше двох.
  • Для громад з населенням менше 10 тис. обсяг співфінансування залишається на рівні до 350 тис. грн. Власний внесок – 30%. Громади відберуть не більше 2 проєктів, один з яких переможе.

Нагадаємо, обов’язковою умовою для участі в конкурсі є наявність у громади затвердженої Стратегії розвитку-2030.

Фото: Фейсбук/Вячеслав Соколовий

Поділитися :