Новини

Рятувальники закликають вінничан не використовувати піротехніку

31 грудня 2021, 11:41

З поваги до людей, які брали участь у бойових діях на сході країни.

Про це йдеться у зверненні рятувальників Вінниччини, оприлюдненому на сайті головного управління ДСНС у Вінницькій області.

Однак якщо ви все ж таки придбали піротехнічні засоби, то  перед використанням  уважно прочитайте  інструкцію. Наголошує начальник піротехнічного відділення ГУ ДСНС у Вінницькій області Дмитро Рачик. Адже  за статистикою,  у період новорічних  та  різдвяних  свят значно зростає кількість пожеж, спричинених неправильною експлуатацією піротехнічних виробів та електрогірлянд низької якості, або ж взагалі не сертифікованих.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Для того, щоб новорічні свята пройшли безпечно, без надзвичайних подій та не зіпсували ваш настрій, необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.  Ялинку  встановлювати лише на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів. Не можна прикрашати ялинку бенгальськими вогнями  та легкозаймистими матеріалами.

«Під час святкування новорічних та різдвяних свят громадяни часто використовують піротехнічні засоби, а це феєрверки, петарди та салюти. Вони небезпечні тим, що містять порохові заряди, а громадяни порушують правила їх використання і отримують термічні опіки, травми рук, ніг. Якщо петарда, феєрверк або салют не спрацювали, ні в якому разі не можна до нього наближатися, брати його в руки, передавати іншим, а також повторно підпалювати. Також ні в якому разі не можна надавати по них механічних ушкоджень, ставити їх біля нагрівальних приладів та використовувати їх після закінчення терміну дії. Рятувальники бажають вінничанам веселих та безпечних свят, бережіть себе та своїх близьких», - пояснив пан Дмитро.

Читайте також:
Як вінничанам залишатися активними взимку

Поділитися :