Новини

Сергій Моргунов розповів про життя Вінниці в умовах повномасштабної війни

20 лютого 2023, 12:27

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов в ефірі телеканалу «ВІТА» розповів, як громада прожила рік в умовах воєнного стану та як вдалось втримати стабільність, щоб рухатися далі. 

На сайті міськради, цитуючи очільника громади, зазначають, що найперша запорука стабільності у Вінниці, наскільки це можливо в умовах воєнного часу, – це стійкість усієї громади. Мова йде про усіх мешканців, які згуртувалися перед лицем загрози, підтримували один одного та продовжували працювати. Усе - для зміцнення обороноздатності регіону та допомоги Збройним Силам.

«Вінницька територіальна громада згуртувалася перед всіма викликами, які були пов’язані з російською агресією й в першу чергу – це заслуга всіх вінничан, що ми змогли втримати ситуацію у місті. Перші дні війни показали, що передусім збереження стабільності і належної роботи всіх органів державної і місцевої влади, і, найголовніше, збереження належної роботи критичної інфраструктури забезпечило нам те, що у нас не було хаосу»,- зазначив Сергій Моргунов.

Робота 24/7, практично без вихідних – на такий режим тоді переформатувалась діяльність міської команди. Насамперед людям необхідно було надавати об’єктивну інформацію, а ще допомагати вимушеним переселенцям та вирішувати комплекс питань, пов’язаних із релокацією підприємств, збереженням економічного потенціалу.

«Наша команда на відміну від інших деяких міст не розбіглася. Всі згуртувалися й очікували, які будуть вказівки від вищого керівництва держави щодо діяльності на оборону регіону, на підтримку Сил територіальної оборони, військових підрозділів, які базуються у Вінниці або Вінницькому регіоні. І це стосується не тільки виконавчого комітету, а й депутатського корпусу і працівників комунальних підприємств, хоча багато з них самі пішли добровольцями й записалися хто в тероборону, хто у військкомат пішов в силу своєї військової спеціальності», – підкреслив очільник громади.

Пригадуючи перші місяці війни, він також зазначив, що важливо було забезпечити стабільне надання комунальних та транспортних послуг, а ще зберегти порядок.

«З морально-психологічної точки зору все діє за принципом «розбитих вікон». Якщо, умовно кажучи, не будуть прибиратися вулиці, то завтра хтось почне викидати сміття з вікон, чи просто залишати біля свого під’їзду. Якщо, наприклад, не буде належною робота транспорту і він не буде чистим, то відповідним буде й сприйняття тих працівників комунального підприємства. І це стосується всіх аспектів життєдіяльності міста, тому наше завдання було націлене на те, щоб зберегти порядок, а порядок - це ще й безпека громадян», - переконаний Сергій Моргунов.

Забезпечення комфортності проживання в громаді як вінничан, так і тих, хто переселився до нас, тікаючи від війни, сьогодні залишається поміж пріоритетних задач поряд із впровадженням антикризових заходів, націлених на стабільну роботу економіки та критичної інфраструктури, зазначив очільник громади.

«По великому рахунку війни перемагає саме економіка і Вінниця продовжує робити свій внесок у Перемогу держави у війні з рашистами», – каже Сергій Моргунов.

Поділитися :