Новини

Шахрайство з банківськими картками: у Вінниці 4 місяці працював нелегальний "call-центр"

5 жовтня 2021, 11:28

Його щомісячний обіг перевищував 6 мільйонів гривень.

Як інформують на фейсбук-сторінці Управління СБ України у Вінницькій області, вінничанин орендував у центрі міста офісне приміщення та облаштував у ньому роботу "call-центру". Для нелегальної діяльності зловмисник залучив 25 працівників – безробітних місцевих мешканців.

"Оператори" представлялися працівниками служби безпеки банківських установ чи правоохоронних органів та виманювали у громадян їх персональні дані. Тих, хто виявився не надто довірливим, спонукали самостійно переказати кошти на "резервний" рахунок. Після цього гроші виводили у тінь через мережу афілійованих фірм і переводили у готівку.

В результаті проведеного обшуку в приміщенні "call-центру" правоохоронці виявили:

  • майже 100 одиниць комп’ютерної техніки і телекомунікаційного обладнання,
  • чорнові записи із даними банківських платіжних карток та документацію із доказами протиправної діяльності.

Наразі у рамках кримінального провадження за ч.4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України триває слідство для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної схеми. 

"Служба безпеки України наголошує і звертається до мешканців міста та області не розголошувати свої персональні дані стороннім особам, тримати їх у безпеці", – зауважив речник СБУ у Вінницькій області Денис Закаблук.

Поділитися :