Новини

Ще 10 енергоощадних низькопідлогових тролейбусів VinLine планують зібрати у Вінниці

10 липня 2023, 12:25

5 із них матимуть автономний хід, тому їх можна буде використовувати на приєднаних територіях. 

Як повідомляють на сайті міської ради, тролейбуси VinLine почали збирати у Вінниці ще у 2019 році, щоб замінити застарілий та енергозатратний громадський транспорт на енергоощадний та зручний. За цей час вони себе чудово зарекомендували. Ці тролейбуси безшумні, більш комфортні та безпечні для пасажирів, зручні для маломобільних груп населення. І, за словами водіїв, – ефективніші й простіші в експлуатації.

До 2024 року фахівці Вінницької транспортної компанії планують зібрати 10 тролейбусів VinLine. 

Також планують придбати ще один тролейбус «Solaris Trollino 12». Наразі по місту курсує 20 таких тролейбусів. Вони також енергоощадні – споживають електроенергії на 30% менше за старі. Мають комфортний салон. А також – низьку підлогу, відкидний пандус, щоб ним було комфортно користуватись як людям, які користуються інвалідним візком, так і мамам з дитячими візочками.

«Попри війну ми продовжуємо працювати над оновленням та поповненням нашого тролейбусного парку, – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Ці тролейбуси дозволять покращити пасажироперевезення як у Вінниці, так і на приєднаних територіях».

Крім того, придбають й машину контактної мережі, яка дозволить оперативно ліквідовувати аварійні ситуації на лініях контактної мережі.

Поділитися :