Новини

Ще 27 людей у Вінниці завершили курси помічників ветеранів

19 грудня 2023, 09:57

Це вже другий набір, який успішно завершив навчання. З жовтня в громаді вже працюють 12 помічників ветеранів. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, загалом курс навчання, яке завершилося 16 грудня, пройшли 27 людей, з яких – 19 з Вінницької громади. 

Навчання тривало три тижні у Центрі ветеранського розвитку, що працює на базі Вінницького національного технічного університету. Протягом цього часу учасники

  • мали змогу опанувати юридичну підготовку, вивчили законодавчу базу, яка стосується ветеранів та членів їхніх сімей,
  • розглянули питання соціальної адаптації, професійної, психологічної підготовки,
  • детально вивчили особливості документообігу та технічної підготовки помічників ветеранів,
  • окремо зупинилися на питаннях реабілітації ветеранів.

Після проходження програми майбутні помічники ветерана склали іспит та, в разі його успішного складання, отримали сертифікат про завершення курсу.

"Позитивний досвід роботи помічників ветеранів, які вже працюють у Вінниці, показує нам, що їхня робота соціально важлива та потрібна. За принципом “рівний з рівним” помічники виконують важливу місію – допомагають ветеранам адаптуватися до цивільного життя. Важливо, що люди мають мотивацію проходити навчання. Наразі випускники другого курсу помічників ветеранів перебуватимуть в резерві на працевлаштування. Ми залучимо їх до роботи, коли зросте потреба в наданні відповідних послуг", - зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Нагадаємо, у Вінниці з 3 жовтня працюють 12 помічників ветеранів, які консультують бійців, які повернулися з зони бойових дій, та членів їхніх родин щодо отримання пільг, встановлення статусу, реєстрації посвідчення та інших питань, що цікавлять ветеранів.

Звернутися до них можна у Прозорих офісах соціального спрямування за адресами:

  • просп. Космонавтів, 30 (другий поверх);
  • вул. Замостянська, 7 (другий поверх);
  • вул. Брацлавська, 85.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :