Новини

Ще один малюк у Вінниці знайшов родину

13 лютого 2024, 10:09

Однорічний Святослав, який перебуває на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Службі у справах дітей, виховуватиметься прийомними батьками.

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, 12 лютого відбулось підписання договору про створення ще однієї прийомної родини.

Прийомні батьки Роман Дмитрович та Оксана Валеріївна довго зважувалися та чекали на те, щоб взяти дитину в родину. Зі Святославчиком родина познайомилась декілька місяців тому. Згадують, коли побачили малюка, одразу зрозуміли, що заберуть його додому. Вдома вже все готове для зустрічі нового члена сім’ї: тато навіть самостійно змайстрував меблі для сина.

«Дуже чекали цієї події. Відчуваємо одночасно і тривогу, і радість. Проте більше – саме радість», – говорить прийомна мати Оксана Валеріївна.

Прийомні батьки Роман Дмитрович та Оксана Валеріївна проживають у приватному будинку у місті Вінниці. Прийомна мати Оксана Валеріївна має вищу освіту. Прийомний батько Роман Дмитрович має середню спеціальну освіту. Подружжя працює у ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика». Серед улюблених занять подружжя – щорічні поїздки в Закарпаття на термальні води, вихідні з задоволенням проводять вдома на присадибній ділянці, восени люблять збирати гриби.

«У Вінниці на обліку Служби у справах дітей перебуває 261 дитина-сирота та позбавлена батьківського піклування. З них лише 50 можуть бути усиновленими. Є категорія дітей, які не можуть бути усиновленими, проте можуть бути влаштованими у прийомні сім’ї, під опіку та піклування або в дитячий будинок сімейного типу. Це, наприклад, діти, які відібрані у батьків без позбавлення батьківських прав. Святославчик відноситься саме до такої категорії. Раді, що сім’я Романа Дмитровича та Оксані Валеріївни виявили бажання взяти на виховання хлопчика. Дитина має деякі проблеми зі здоров’ям, проте сподіваємось, що завдяки сімейному оточенню і батьківській любові, стан малюка покращиться», – розповідає начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Загалом у Вінниці нараховується 13 прийомних сімей, в яких виховують 17 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, та 4 особи з їх числа (старше 18 років, які мають право проживати в прийомній сім’ї до 23 років, якщо навчаються у ВНЗ). Крім того, функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховують 6 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :