Новини

Ще одна група вінницьких дітей у супроводі педагогів вирушила в подорож до Карлсруе

13 жовтня 2023, 14:52

Тургрупа з 31-ї дитини загиблих та зниклих безвісти Захисників України з 8 по 20 жовтня перебуватиме в місті-побратимі Вінниці.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, дітлахи вже встигли відвідати замок Карлсруе та інтеграційний центр Lernfreunde-Haus, де зустрілися з українськими дітьми та волонтерами, які допомагають переселенцям з України. Там вони долучилися до майстер-класів, ігор та отримали подарунки. 

Наразі маленькі вінничани вирушили в молодіжний центр в Беренталі, що у Франції, де на них чекає насичена програма. Туристичну поїздку для дітей з метою їх культурного обміну та психологічного розвантаження організував департамент освіти міської ради на запрошення муніципалітету Карлсруе. Відпочинок реалізовується коштом приймаючої сторони.

"Ми дякуємо дружній Німеччині за підтримку наших учнів. Допомога дітям, які зазнали втрат через війну, є вкрай важливою і цінною. Впевнені, що культурна програма, екскурсії, спортивні та мистецькі розваги підуть їм на користь, допоможуть відволіктися від війни та наповнять їх новими силами для навчального року. За це ми вдячні муніципалітету міста-побратима Карлсруе", — зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :