Новини

 «Смачна Вінниччина»: цикл інтеркультурних гастромандрівок стартує у Вінниці    

5 вересня 2022, 12:56

Офіс туризму Вінниці готує презентацію ексклюзивного проєкту «Смачна Вінниччина» з дегустацією страв за двома маршрутами: єврейським та молдовським. 

Директорка КП «Офіс туризму Вінниці» Тетяна Маєвська пояснює, що проєкт має наметі познайомити допитливих і спраглих з багатонаціональною родиною, що проживає на Вінниччині, з її історією та етнічною кухнею.  

Організатори зазначають, що цикл гастротурів подорожжю «Смачна Вінниччина. Єврейський колорит» за маршрутом Вінниця – Шаргород – Жмеринка здивує навіть найвибагливіших гурманів, і справа тут не лише у традиційній єврейській кухні. 

Спершу учасники завітають до колишнього єврейському штетлу – Єрусалимки та поснідають в історичному пабі «Кінь у протигазі». У Шаргороді відвідають найстарішу синагогу в Україні, а також дізнаються, як торги і три ярмарки на рік перетворили невеличке українське містечко з давньою історією на великий торговельний центр з розвиненими ремеслами. А в колоритній Жмеринці можна буде побачити вокзал-корабель та історичний музей з унікальними роботами мікромініатюриста Михайла Маслюка. 

На завершення цього екскурсійного проєкту всіх чекає єврейське застілля: обід у ресторані «Жмеринбург» з фірмовою фаршированою рибкою за рецептом XIX ст., хумусом, форшмаком та наливкою. 

Тур стартує 18 вересня з площі Шевченка. Деталі та реєстрація за посиланням.

Наступна подорож – «Смачна Вінниччина. Молдовський колорит» – відбудеться 24 вересня за маршрутом Муровані Курилівці – Лядова – Могилів-Подільський. Під час другої подорожі презентують увесь молдовський шарм, який перейняв південь Вінниччини. 

Розпочнеться все у Вінниці зі сніданку вертутою і кавою. А далі учасники екскурсії побувають у Мурованих Курилівцях, раніше відомих як Чурилівці, де зберігся палац з елементами замку, парк, а біля селища є джерело мінеральної води. У Могилів-Подільському побачать мальовничі краєвиди Дністра та дізнаються, як прикордонне розташування вносить свої родзинки у місцеву кухню, архітектуру та культуру. А в селищі Лядова побачать приголомшливу панораму долини та скельний монастир над Дністром. 

Ця подорож стартує 24 вересня з Центрального автовокзалу у Вінниці. Реєстрація тут. 

 

Поділитися :