Новини

Соціальний проєкт «Доступні послуги громади» презентували у Вінниці

13 грудня 2021, 09:53

Ініціатива передбачає надання людям похилого віку соціально-адміністративних та медично-оздоровчих послуг.

«Доступні послуги громади» будуть реалізовано в рамках Програми «Громада відкритих можливостей для людей похилого віку Вінницької громади». Як зазначила директорка міського департаменту соціальної політики  Валентина Войткова, люди поважного віку мають багато можливостей у Вінницькій громаді, але мешканці приєднаних територій не знають про них. Місце для презентації проєкту обрали не випадково, адже територіальний центр соціального обслуговування міста Вінниці надає послуги 5 тисячам громадян.

«У нас відкрився пункт прокату в минулому році, діє 15 гуртків. Територіальний центр бере участь і в бюджеті громадських ініціатив. Так одним із проектів, в якому вони перемогли є «Мобільна майстерня». Це гарний проект, бо вона буде направлена саме на те, щоб люди могли комунікувати саме на тих селах, які приєдналися до міста, і також є вінничанами. Є при територіальному центрі відділення обслуговування на дому, є відділення надання натуральної грошової допомоги і дуже популярне відділення, яке люди поважного віку активно відвідують, це денне відділення. Саме там проводяться гуртки, різні факультети», - розповіла пані Валентина.

Соціальний проєкт «Доступні послуги громади» реалізовують у партнерстві з громадською організацією «Центр Поділля-Соціум», на базі якого люди старшого віку можуть відвідувати курси з української та англійської мови, комп’ютерної освіти та соціальні майстерні.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Очікуваний результат від реалізації проєкту – допомогти громадянам поважного віку реалізувати себе у вінницькій громаді, щоб вони не відчували себе самотніми і брали активну участь у суспільному житті міста. А також забезпечити для них доступ до своєчасних та якісних соціальних послуг. Територіальний  центр соціального обслуговування знаходиться у центрі Вінниці, за адресою вулиця Соборна, 50, перший поверх (навпроти вінницької міської ради). 

Читайте також: 
«Ні насильству!»: у Вінниці встановили «червону лавку»

Поділитися :