Новини

Сьогодні, 16 жовтня, Вінниці стартував опалювальний сезон

16 жовтня 2023, 14:54

Пуск тепла у житлові будинки буде відбуватись поетапно.

Як повідомляють, на сайті Вінницької міської ради, сьогодні, 16 жовтня, теплопостачальні підприємства міста запускають свої котельні, щоб розпочати подавати тепло у помешкання жителів громади. Також, за відповідними заявками керівників, тепло вмикатимуть у школах, садочках та інших закладах соціальної сфери.

Працівники теплопостачальних організацій завчасно перевірили стан тепломереж та підготували весь тепловий комплекс міста. Так, у КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» зазначають, що наразі розпочато технічні процедури із запуску котелень та іншого обладнання теплового господарства.

"Працівники нашого підприємства доклали максимум зусиль для підготовки міста до опалювального сезону. Зокрема, були завершенні усі заплановані роботи з технічного обслуговування та ремонту теплового комплексу. Наразі розпочато процес поступового запуску котелень та виведення їх на технологічні параметри", – зазначив генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик.

Також там наголошують, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №830 за розподіл тепла по будинку відповідають голови ОСББ та управляючі компанії. Оскільки, відповідно до укладених договорів, теплопостачальне підприємство доставляє теплоносій лише до зовнішніх стін будівлі.

"У зв’язку із тим, що на цьому тижні за прогнозом погоди відбудеться значне погіршення погодних умов, виконком міської ради прийняв рішення розпочати подачу тепла до житлових будинків міста. Наразі відповідні комунальні служби та підприємства працюють нон-стоп, аби якнайшвидше забезпечити оселі вінничан теплом", – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Минулого тижня у Вінниці розпочалась подача тепла у заклади охорони здоров’я за відповідними заявками від керівників.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :