Новини

"Створення якісної інфраструктури дуже важливе в умовах війни": у Вінниці завершується асфальтування вулиць приватного сектору

15 серпня 2023, 15:17

Роботи проводять на умовах співфінансування. Завдяки такому об’єднанню ресурсів, шляхове полотно цьогоріч заасфальтували вже на 19 вулицях і роботи тривають.

Як повідомляють у міській раді, уже другий рік Вінницька громада, як і вся Україна, живе в умовах повномасштабної війни, коли всі її зусилля націлені на підтримку Збройних Сил України. Це пріоритет №1.

Втім, очікування Перемоги не ставить на паузу й потреби людей, задоволення яких, зокрема, підкріплене їхньою власною ініціативою та участю. Так, уже кілька років поспіль міська влада підставляє плече допомоги мешканцям приватного сектору, котрі послуговуючись інструментом співфінансування, прагнуть покращити дорожню інфраструктуру в своїх мікрорайонах.

14 серпня асфальтували дороги на 1-му провулку М. Хвильового. Тут, згідно із планом, свіже покриття постелили на 300 м дороги. Як розповіла голова комітету мікрорайону Ольга Ковальська, до цього моменту її періодично підсипали та грейдерували, а тепер дочекалися капітального ремонту.

«Відтоді, як провели каналізацію на цій вулиці минуло два роки, необхідні для того, щоб влігся ґрунт. Весь цей час люди знали, що буде асфальтування, оскільки долучилися до програми співфінансування, але навіть не сподівалися, що це вдасться зробити під час війни, – каже голова комітету мікрорайону Корея Ольга Ковальська. – Ми дуже вдячні міській раді за підтримку. А також підряднику, який у нас дуже гарний і якісно виконує роботи».

За процесом укладання асфальту уважно спостерігав і військовослужбовець Володимир Сосновський. Чоловік висловив сподівання, що нове шляхове полотно прослужить довго. А його дружина відзначила, що за короткий час вулиця змінилася до невпізнання:

«Тепер наші двійко дітей зможуть кататися на велосипедах та скейтах поблизу дому. Для нас же, дорослих, важливо, що тепер матимемо цивілізовані умови: не буде нестися у двір глина та відсів, коли йде дощ», – каже Елеонора Сосновська.

Для асфальтування використовуються сучасні технології. Роботи виконуються у кілька етапів, які включають формування основи покриття, за допомогою кількох шарів щебеню різної фракції, заливку підготовленої суміші та благоустрій територій.

«Таке покриття може витримати значні навантаження та температурні коливання. І важливо, що прослужить чимало років людям, які там проживають, – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк. – За час дії, програма співфінансування асфальтування довела свою ефективність. Зробивши свій внесок, люди з більшою відповідальністю та турботою ставляться до виконаних робіт. Це спонукає й міську раду охоче йти назустріч таким ініціативам».

Незабаром асфальтоукладач працюватиме ще на двох ділянках доріг – вул. Учительська та пров. Пластовий.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :