Новини

У 30-ти медичних закладах Вінниччини працюють паліативні мобільні бригади

7 лютого 2023, 11:00

29 закладів надають стаціонарну паліативну допомогу.

Другий рік поспіль в обласному клінічному медичному реабілітаційному центрі ветеранів війни та радіаційного захисту населення працюють мобільні паліативні бригади, повідомляють в обласному департаменті охорони здоров'я.

До мобільних бригад входять чотири лікарі та чотири медсестри. Усі фахівці пройшли курси та мають відповідні сертифікати.  

Нагадаємо, паліативної допомоги потребують пацієнти, які живуть із важкими та невиліковними хворобами.  


Оперативні новини - у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


«Щодня наші бригади мають понад п'ять виїздів. До кожного хворого навідуємося кілька разів на тиждень, але це все індивідуально. Паліативні хворі – потребують найчастіше ефективного знеболення. Також ми навчаємо рідних, як доглядати за такими пацієнтами. Адже якщо хворий лежачий, то одяг має бути максимально комфортний.  Також для тих, хто потребує спеціального медичного харчування, ми його надаємо безплатно. Отримали певний запас по гуманітарній допомозі», - розповідає лікар-хірург обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення Микола Шевчук.  

Що отримує паліативний пацієнт від мобільної бригади: 

  • лікування симптомів захворювання; 
  • ефективне знеболення; 
  • дихальну підтримку та медичне харчування; 
  • психологічну допомогу; 
  • навчання родини догляду за людиною та запобіганню ускладнень. 

Ця послуга безкоштовна. Потрібно лише направлення від сімейного лікаря.  

Отримати консультацію в обласному клінічному медичному реабілітаційному центрі ветеранів війни та радіаційного захисту населення можна за тел. +38093 493 78 03.

Поділитися :