Новини

У 31-ому вінницькому садочку облаштували компостер для перетворення органічних речовин

30 вересня 2022, 16:09

Цей дошкільний навчальний заклад вже протягом восьми років впроваджує Всеукраїнський екологічний проєкт «Подорож країною екознань».

Як повідомили в міській раді, вчора, 29 вересня, у ДНЗ №31 Вінницької територіальної громади відбувся захід «Компостуй – Землю рятуй!», на якому діткам подарували компостер та іграшкові набори для садівництва.

Захід відбувся за підтримки проєкту "Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що анонсований німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

«Сьогодні це найменші дітки, які відвідують даний заклад, що працює за екологічним напрямком, і це дуже важливо, адже дітки з маленького віку починають розуміти яке велике значення має екологія, природа та збереження навколишнього середовища. Департамент освіти ВМР прийшов сьогодні теж з подарунками - лопатки, грабельки, корзинки, відерця, щоб наші діти через ігрову діяльність діяльності навчались не засмічувати природу», - каже директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Як розповіла завідувачка садочку №31 Дацюк Наталія, "Дошкільний навчальний заклад №31" вже протягом восьми років, впроваджує Всеукраїнський екологічний проєкт «Подорож країною еко-знань»:

«На території садочку є 22 природно-дослідних модулі, на яких дітки спостерігають за природою. Компостування - це один з напрямків нашої роботи, який малечі дуже подобається, адже ми виховуємо в діток працелюбність, спостережливість, вчимо працювати в команді, розвиваємо любов до природи та вміння її берегти».

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :