Новини

У багатоповерхівці на вулиці 600-річчя, 12 у Вінниці завершили капремонт стиків стінових панелей

23 липня 2024, 16:55

Виконані роботи дозволять підвищити комфортність проживання та подовжити термін експлуатації будинку. 

Як інформують на сайті міської ради, роботи виконали в межах підготовки до опалювального сезону. Міжпанельні шви оновили на прохання мешканців та здійснили на умовах співфінансування. Основні витрати покрили з міського бюджету.

«Капремонт стиків стінових панелей, які виконують в межах підготовки до опалювального сезону, спрямований на енергозбереження та підвищення стійкості міської інфраструктури. Розгерметизація панельних швів негативно позначається на стані будинку загалом та відіграє важливу роль у загальних втратах тепла через стіни. Гідроізоляційні роботи, які виконали під час ремонту, дозволять уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках. Фактично, завдяки капремонту підвищується довговічність експлуатації будинку, а втрати тепла та рівень вологості в помешканнях мешканців – навпаки зменшуються», – каже директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Підрядник дає 10 років гарантії на свої роботи, що дозволить мешканцям не повертатися до цього питання ще тривалий час.

Торік на замовлення департаменту житлового господарства вдалось відремонтували стики панелей 10 будинків. Цього року в місті уже виконали аналогічні роботи на двох будинках: на вулиці Миколи Ващука, 3 та 13. Також завершують ремонт стиків панелей в житловому будинку на вулиці Стельмаха, 49.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :