Новини

У день свого професійного свята працівники Вінницького театру ім. Садовського переказали одноденний заробіток на потреби ЗСУ

30 березня 2024, 13:49

Окрім того, захисникам передали кошти, вилучені з продажу квитків і донатів глядачів. Всього - понад 90 тисяч гривень.

Як інформують на сайті Вінницького академічного українського музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського, днями світова спільнота відзначила Міжнародний день театру. До свята в театрі зазвичай готують нові вистави або ж грають найуспішніші постановки.

"Проте глядачам найбільше хочеться зазирнути за театральні лаштунки. Тож на вінницькій сцені цього дня актори зіграли французьку комедію «Чай з м’ятою або з лимоном?». Герої вистави – самі ж актори, які готуються до чергової прем’єри. Курйозні випадки, жарти, непорозуміння, які траплялися на сцені довели глядачів до сліз, які, звичайно, були від сміху! Своїм кумирам вінничани віддячили щедрими оваціями, квітами і захопленими емоціями!" – розповідають у театрі.

Ще одним подарунком для працівників театру стали почесні грамоти й відзнаки, які вручили перший заступник начальника обласної військової адміністрації Наталя Заболотна, заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Івасюк, начальник управління культури та креативних індустрій ДПГ обласної адміністрації Ольга Дернова, голова обласної організації профспілки працівників культури Тетяна Побережна.

"Адміністрація театру, зокрема, директор Іван Педорук, підкреслили вагому роль всіх ланок театрального життя і їхню гармонійну єдність. За активну співпрацю Іван Дмитрович вручив грамоти й подяки акторам вінницької сцени, спеціалістам різних театральних цехів й працівникам господарської служби", – йдеться в повідомленні. 

Фото: Вінницький академічний український музично-драматичний театр ім. М. К. Садовського

Ця вистава, як і всі театральні постановки, була присвячена нашим захисникам. Працівники театру вирішили в день свого професійного свята переказати одноденний заробіток, а також кошти, вилучені з продажу квитків і донатів глядачів - всього понад 90 тисяч гривень), благодійних внесків партнерів театру ("Вінницяконцерт", Наталя Марчук, Петро Йонаш, Світлана Хникіна - всього понад 30 тисяч грн.) до БО "Міжнародний об'єднаний фонд допомоги". Він також долучився до збору на придбання квадрокоптера для підрозділу повітряної розвідки 120 ї бригади ЗСУ.

"Адже у всіх одна і спільна мета  – жити, творити, працювати у вільній та незалежній Україні!" – наголосили в театрі.

Поділитися :