Новини

У лікарні ім. Пирогова провели унікальну для Вінниччини операцію ендопротезування аорти без розрізу грудної клітки

25 жовтня 2023, 16:11

Високий фаховий рівень та хірургічна база, а також своєчасне звернення пацієнта, дали можливість успішно провести операційне втручання.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці ВОКЛ ім. Пирогова, розшарування (дисекція) дуги та низхідного відділу грудної аорти є життєво небезпечним, при якому смертність при відсутності вчасного та належного хірургічного лікування досягає 60% протягом 48 годин після виникнення розшарування аорти.

Операцію малоінвазивного рентген-ендоваскулярного протезування грудного відділу аорти пацієнту успішно виконали спеціалісти Центру серцево-судинної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова спільно з колегами Відділення рентген-ендоваскулярних методів лікування вроджених та набутих вад серця Національного інституту серцево – судинної хірургії ім.М.М.Амосова.

Фахохий рівень та хірургічна база дозволяє проведення ендоваскулярного лікування подібних захворювань в найкоротшні терміни без розрізу грудної клітки, з мінімальним травматизмом та скороченням перебування пацієнта в стаціонарі до 4-5 днів.


Відео: ВОКЛ ім. Пирогова

Поділитися :