Новини

У першу чергу працюємо на авторитет у вінничан, а він напряму залежить від якості продукту, - Віталій Щербатий

17 серпня 2023, 15:50

Керівник ТОВ «Подільська долина», що є власником ТМ «Подолянка», Віталій Щербатий розповів про роботу підприємства та його пріоритети.

Поспілкувався пан Віталій з журналістами видання "Місто". Зокрема, розповів про те, як все починалось, адже ТМ «Подолянка» з’явилась на ринку весною 2022 року. 

«Намір запропонувати вінничанам свого, місцевого постачальника питної води був давно. Я довгий час працював з багатьма  компаніями саме цього ринку, знаю усі нюанси та тенденції. Але, як часто буває, завжди до свого не доходили руки. А тут ще й повномасштабна війна, це напевно і спрацювало. Попри усі виклики воєнного часу, вирішили з командою реалізувати давній задум. І розпочали роботу за принципом українців Галичини 1920-1930 років – «свій до свого по своє». Радились, рахували, дискутували і зрозуміли, що маємо достатній потенціал, аби запропонувати співвітчизникам якісний продукт», – розповідає керівник ТОВ «Подільська долина», що є власником ТМ «Подолянка», Віталій Щербатий.

Джерело забору води для ТМ «Подолянка» - смт Стрижавка, Вінницька область. Скважина має глибину 75 метрів. На підприємстві застосовується принцип зворотнього осмосу очистки води. Саме цей фактор успішно забезпечує водоочищення за світовими стандартами.

Зворотний осмос – це процес, при якому вода під тиском проходить через спеціальну напівпроникну мембрану, що затримує різні розчинені в ній мікроелементи з ефективністю в 96-99%.

«На першому етапі вода очищається від механічних частинок, іржі і бруду на попередніх фільтрах. Далі вода проходить через вугільні фільтри з брикетованого і гранульованого вугілля, де звільняється від хлору, хлорорганіки і пестицидів. На четвертій стадії вода фільтрується через мембрану, яка видаляє до 98% навіть дуже дрібних розчинених речовин, які складно розгледіти в електронному мікроскопі. До речі, мембрани беремо високоякісні, їх обслуговування нам забезпечують фахівці з Києва. Вони ж і збирали систему. Після фільтрації вода проходить в накопичувальний бак, де вона зберігається до тих пір, поки не знадобиться.

Система зворотного осмосу фільтрує воду до повного заповнення бака, а потім відключається.Після накопичувального бака вода проходить через вугільний пост-фільтр для видалення можливого неприємного запаху або смаку, і вже потім чиста вода заливається у тару для водоматів. Додатково ми комплектували систему ще однієї стадією – мінералізатором для насичення води відсутніми мінералами (сода, магній, калій),  – наголошує підприємець і додає: – В результаті бачимо, як продуктивно фільтр для води зі зворотним осмосом видаляє шкідливі домішки, солі важких металів, включаючи мідь, цинк, кадмій, нікель, залізо, а також хлор, пестициди і гербіциди, суспензії, фтор, миш’як. Система зворотного осмосу видаляє 98% розчинених твердих частинок, а це робить її більш корисною і безпечною для здоров’я».

На підприємстві діє графік заміни тари з водоматів. Їх миють та дезинфікують системно. Віталій наголошує, що якість води багато у чому залежить саме від тари. Придбали понад півтори сотні одиниць у співвітчизників – підприємства з міста Харків. 

«Вода любить чистоту. Тому хоча б мийте содою ту тару в яку набираєте воду. І, звичайно, цікавтесь тим, а що ж ллється з водомату. Звичайний приклад, якщо не мити скляну тару, а просто змінювати воду, ми побачимо, як швидко там зявиться бруд і вода стане не просто несмачною, а навіть шкідливою для здоров’я. Тому, будьте уважні, обережні та здорові!»  – побажав Віталій Щербатий.

У виданні "Місто" організували власну перевірку води ТМ "Подолянка":  

"За результатами дослідження, проведеного фахівцями «Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», вода ТМ «Подолянка» відповідає усім державним нормам. У воді є усі необхідні мінерами для нормального функціонування людського організму".

Поділитися :