Новини

У рамках Програми "Енергоефективність громадських будівель в Україні" у Вінниці утеплять школи, садочки та лікарні

26 травня 2023, 15:46

Депутати Вінницької міської ради затвердили рішення підтримати реалізацію проєктів термомодернізації будівель ВМТГ. Також визначили шість об’єктів, які можуть бути подані для відбору проєктів у межах Програми, яку фінансуватиме Європейський інвестиційний банк.

Як повідомляє Вінницька міська рада, для проведення термомодернізації визначили школи №№ 29, 31, заклади дошкільної освіти №№38, 74, також на заходи з енергозбереження розраховують у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №5 та Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

У Вінниці впровадження заходів з енергозбереження у школах та садочках успішно практикується з 2015 року. За цей час комплексно утеллили та модернізували понад 30 навчальних закладів. Окрім того, в минулому році стартував проєкт енергоаудиту в житлових будинках, щоб дізнатися місця найбільших тепловтрат та їх причини.

"Завдяки змінам у постанові Кабміну №590, цьогоріч за кошти міського бюджету ми плануємо завершити термомодернізацію шкіл №№ 2, 18, 23, 8, дитячих садочків №№ 27, 29, 59 та завершити відповідні роботи у Палаці дітей та юнацтва. Крім того, маємо на меті залучення додаткових коштів по Програмі фінансування від Європейського інвестиційного банку на шість об’єктів - це школи, дитячі садки та заклади охорони здоров’я. Думаю, з огляду на всі виклики, що стоять перед нами, а особливо в плані енергоефективності, буде досить добре, якщо ми реалізуємо даний проєкт і долучимося до Програми в рамках відновлення і відбудови", - розказує міський голова Сергій Моргунов.

У міськраді зауважують, що комплексні заходи з термомодернізації дозволяють скоротити споживання енергії на рівні 15-40% та зекономити бюджетні кошти.

Поділитися :