Новини

У шести комунальних закладах Вінниці побудують сонячні електростанції

10 липня 2023, 11:56

В умовах війни, коли можливе нестабільне постачання електроенергії, та для підготовки до опалювального сезону це важливий напрямок роботи.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, сонячні електростанції збудують задля зменшення викидів вуглекислого газу та споживання енергоресурсів з традиційних джерел. Рішення про встановлення станцій альтернативної енергії обумовлене умовами сьогодення, зокрема війною. Комунальним закладам, таким як охорони здоров'я, необхідне постійне енергопостачання, яке може бути пошкоджене у разі атаки на об'єкт критичної інфраструктури. Автономні електростанції ж нівелюють цю проблему.

"Ми вперше розпочинаємо програму щодо будівництва сонячних панелей для потреб комунальних закладів. На сьогодні ми визначили 6 таких закладів і додатково Вінницька транспортна компанія робить сонячну станцію на базі трамвайного депо. Відновлювальна енергетика – наше спрямування на Зелений курс та певна автономія по забезпеченню електроенергією. Цей проєкт підсилить спроможність наших комунальних закладів в частині забезпечення електроенергією", - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Впровадження таких технологій дозволить посилити енергетичну незалежність Вінницької ТГ, тим самим зменшивши витрати на закупівлю електроенергії. Окрім того, нововведення мають на меті зменшити споживання енергоресурсів з традиційних джерел енергії за рахунок використання сонячної енергії та скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу. 

"Впровадження таких технологій є звичайною європейською практикою, яку уже активно використовують провідні країни за кордоном. Таким чином ми зможемо посилити енергонезалежність нашого міста, а це вкрай важливі заходи в умовах війни. Окрім того, це також і позитивно вплине на екологічну ситуацію в нашій громаді", – зазначає директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов.

Впродовж 2023-2024 років такі сонячні електростанції побудують на наступних об'єктах:

  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня №1»;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини»;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня №3»;
  • Міська дитячо-юнацька спортивна школа №3;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1»;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево – судинної патології».

 
Фото: ілюстративне

Поділитися :