Новини

У школах та садочках Вінниці встановлять 65 генераторів

20 жовтня 2022, 12:11

Завдяки більш потужним генераторам заклади освіти можуть стати пунктами обігріву і харчування.

Як повідомляють у міській раді, на випадок критичних ситуацій школи та садочки Вінницької територіальної громади оснащують генераторами різної потужності. Генератори меншої потужності забезпечують електроенергією найпростіші укриття. А завдяки більш потужним, заклади освіти можуть стати пунктами обігріву і харчування.

"Зважаючи на ситуацію, яка склалась, міською радою визначено 14 закладів загальної середньої освіти як пункти обігріву та харчування. Саме для цієї потреби закуповуються потужні генератори на 24 кіловат. До таких можна під'єднати кухонне обладнання, яке стоїть на харчоблоці, щоб приготувати їжу та забезпечити освітлення". - розповла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Наразі, закуплено 8 генераторів потужністю 24 кВт, з них 7 - уже встановлені. Ще 6 великих генераторів має бути закуплено незабаром. Також триває закупівля 51 малого генератора, потужністю 7 кВт, для використання в школах та садочках, які мають укриття. Також до усіх генераторів планується закупити необхідний запас пального.

Поділитися :