Новини

У Вінниці 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, чекають на своїх батьків

15 серпня 2022, 15:09

Родини, які бажають взяти до себе дитину, проходять 8-денне навчання за українською версією програми «ПРАЙД».

Як ідеться на сайті міської ради, громадяни, які проживають у Вінницькій громаді, звертаються із заявою та необхідними документами до служби у справах дітей Вінницької міської ради про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі, потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків чи батьків-вихователів.

Ілюстративне фото: Вінницька міська рада

Після перевірки документів на відповідність вимогам законодавства служба у справах дітей подає до Вінницького обласного центру соціальних служб запит щодо проходження заявниками курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчання проводиться за українською версією програми «ПРАЙД», триває 8 днів на базі Вінницького обласного центру соціальних служб. У разі, коли громадяни є родичами дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, для влаштування дітей такої категорії під опіку, піклування, навчання проходити не потрібно.

Після проходження курсу кандидати отримують у службі у справах дітей Вінницької міської ради інформацію про дітей, які потребують влаштування до сімейних форм виховання або можуть бути усиновленими.

«Станом на 11 серпня 2022 року двадцять шість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, різного віку потребують влаштування до сімейних форм виховання та чекають своїх батьків», - говорить заступниця начальника служби у справах дітей міської ради Наталія Манзюк.

Поділитися :