Новини

У Вінниці Центру матері і дитини передали сучасний мобільний УЗД-апарат

20 лютого 2023, 16:40

Апарат мобільний, що дозволяє проводити дослідження пацієнтам, які знаходяться на критичному перебуванні у відділеннях реанімації, чи під’єднані до апарату ШВЛ.

На сайті міськради повідомляють, що в рамках державних закупівель Вінницька міська клінічна лікарня отримала сучасний УЗД-апарат марки Ultrasound Versana Active. За підтримки міської ради закупили 4 датчики, які дозволяють проводити ультразвукові дослідження по всіх напрямках як дітям, так і дорослим.

Директор Центру матері і дитини Володимир Присяжнюк зазначає, що отриманий апарат є багатофункціональним та може забезпечити проведення широкого ряду УЗД-досліджень.

«Центр матері й дитини в приклад своєї роботи ставить якісне діагностичне обстеження, тому що правильно поставлений діагноз – правильне лікування. Цей апарат, на сьогодні, оснащений повністю всіма датчиками. Це дає можливість якісно проводити широкий ряд УЗД-досліджень як діткам, так і дорослим», - пояснює Володимир Присяжнюк. 

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що отриманий апарат дозволить суттєво покращити діагностичні можливості Центру, та зробить обстеження більш доступним для пацієнтів.

«Вкрай важливо, щоб пацієнти мали змогу отримати якісні дослідження, оскільки від цього залежить подальша ефективність лікування. Мультифункціональність цього апарату дозволяє проводити сонографію за багатьма напрямками, до прикладу: УЗД серця, судин, органів черевної порожнини, залоз внутрішньої секреції тощо», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. 

Поділитися :