Новини

У Вінниці депутати міської ради ухвалили зміни до Програми “Муніципальне житло Вінницької громади”

27 січня 2023, 13:06

Учасникам програми заборонили продаж квартир у муніципальному будинку протягом трьох років. Також у новому об’єкті будівництва збільшили квоту для учасників російсько-української війни, а також для внутрішньо переміщених осіб. 

Продаж квартир впродовж трьох років заборонили для того, щоб власники муніципального житла  не зловживали своїм правом на участь у програмі та не перепродували нерухомість за ринковою ціною, ще на етапі будівництва. Сесійне рішення прокоментував міський голова Сергій Моргунов. За його словами програму «Муніципальне житло» започаткували у Вінниці для того, щоб мешканці міста змогли поліпшити свої житлові умови. Але на жаль, у місті з’явилися недобросовісні люди, які скуповують муніципальне житло, а потім за завищеними цінами реалізовують його на вторинному ринку. Тому міська рада відреагувала на скарги громадян і внесли зміни, які стосуються умов участі у програмі «Муніципальне житло Вінницької громади»

За сприяння міської ради учасники програми можуть отримувати довгострокові пільгові кредити. Тобто, це створення пільгових умов конкретним категоріям громадян. Але, на жаль, є ділки, спеціально намагаються брати участь у таких програмах чи шукати підставних осіб, учасників бойових дій, оформляти земельні ділянки за символічну суму та перепродавати їх на вторинному ринку. Пішли скарги від людей, бо людей, які хочуть взяти участь у програмі доволі багато, - сказав очільник громади. 

Учасниками Програми »Муніципальне житло» можуть бути різні категорії громадян. Це люди з інвалідністю, освітяни та медики, молоді або багатодітні сім’ї, учасники бойових дій, працівники бюджетної сфери. Зокрема, в новому об’єкті будівництва збільшили квоту до 34 квартир для учасників російсько-української війни, а також для внутрішньо переміщених осіб – до 27 квартир. З початку повномасштабного вторгнення, у Вінницькій громаді офіційно зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи понад 45 тисяч осіб.

Місто зацікавлене в тому, щоб економіка громади якомога швидше розвивалася та нарощувала потужності, відтак надасть можливість поліпшити житлові умови тим людям з-поміж ВПО, які зареєструвалися в нашій громаді та офіційно працюють, - наголосив Сергій Моргунов.

Міський голова зазначив, що за 13 років існування програми «Муніципальне житло» нею скористалися майже 900 родин. Охочих взяти у ній участь набагато більше, аніж квартир. Лише в останньому об’єкті будівництва на одну квартиру претендували три родини.

Поділитися :