Новини

У Вінниці діяв підпільний цех з виготовлення небезпечного алкоголю

10 квітня 2023, 09:54

Слідчі вилучили близько 3 тонн спирту та майже дві тонни готової продукції.

Як інформують у пресслужбі поліції, протиправну діяльність у гаражному приміщенні організував 45-річний житель Вінницького району. Двоє його спільників займались виготовлення та збутом сурогатного алкоголю через розгалужену мережу торгових точок у Вінниці. 

Працівники поліції вилучили 2 600 літрів спирту невідомого походження, 1 800 літрів фальсифікованого алкоголю, ємності різних розмірів для його виготовлення, фасування, зберігання та перевезення, тетрапаки, мобільні телефони, банківські карти, автомобілі правопорушників.

Окрім цього, вилучено 2 000 пачок цигарок невідомого походження.

"Процесуальні дії проводились в межах розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України", - кажуть у поліції.

Також дії зловмисників додатково кваліфіковані за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Поділитися :