Новини

У Вінниці діє безповоротна фінансова підтримка бджолярів

6 жовтня 2023, 14:25

За одну бджолосім’ю пасічники можуть отримати від 100 до 200 гривень.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, для отримання безповоротної фінансової підтримки протягом вересня долучилися ще двоє пасічників. 5 жовтня під час засідання виконкому ВМР затвердили перелік, який налічує 36 спеціалістів у цій галузі, які збільшують кількість бджолосімей, а заразом – і кількість виробленого меду.

“На сьогодні на території Вінницької міської територіальної громади офіційно зареєстровано 61 пасіка. Буквально нещодавно, наприкінці вересня, у Вінниці створили сільськогосподарський кооператив «ВІННИЦЬКІ БДЖОЛЯРІ» – це одна з ініціатив, передбачена Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки на найближчі три роки у Вінницькій громаді. Об’єднуючи пасічників, ми зможемо допомогти їм отримати доступ до зовнішніх ринків, а також забезпечити в повній мірі їх продукцією населення громади”, – розповів директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.

Порядок надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва коштом бюджету Вінницької міської ради затверджений у межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки.

Цьогоріч фінансовою підтримкою можуть скористатись фізичні особи, які є резидентами України та їх пасіки розташовані на території Вінницької громади у таких розмірах:

  • від 4 до 9 бджолиних сімей – 200 грн за одну бджолосім’ю;
  • від 10 до 300 бджолиних сімей – 100 грн за одну бджолосім’ю.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :