Новини

У Вінниці до Дня святого Миколая привітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

7 грудня 2023, 10:08

Малечі проводили майстер-класи та показували виставу "Брись". Окрім того дітлахи отримали солодкі подарунки від представників міської ради.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 6 грудня для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування влаштували захід у центрі розвитку ORIGAMI. Там для дітлахів проводили майстер-класи з виготовленя різдвяних віночків та з хіп-хопу. 

Загалом вчора 245 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території ВМТГ, отримали матеріальну грошову допомогу та новорічні подарунки.

"Загалом же на обліку у Службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 263 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 84 дитини-сироти та 179 дітей, позбавлених батьківського піклування. 247 дітей передано до сімейних форм виховання, 1 дитину тимчасово влаштовано до сімей родичів, знайомих", – говорить керівниця міської Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Такі заходи в період різдвяно-новорічних свят є традиційними для вінницької громади. Щорічно у Вінницькій громаді їх проводять для діток, які перебувають на обліку у Служби у справах дітей.

"Попри війну, враховуючи всі заходи безпеки, ми й цього року вирішили організувати низку заходів для нашої малечі, адже вони мають право на щасливе дитинство. День святого Миколая сходиться зі ще однією важливою для України датою - Днем Збройних Сил України. І саме цим людям ми завдячуємо тим, що можемо влаштовувати для діток різні атракції, розвивати їх, навчати і дарувати хоча б трішки радості в цей складний для України час", - зауважує заступниця міського голови Галина Якубович.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :