Новини

У Вінниці фахівці міськтеплоенерго продовжують перевірку готовності будинків до опалювального періоду

12 вересня 2022, 13:58

Наразі вже 493 будинки отримали акти готовності до опалювального сезону.

Як повідомляють у міській раді, впродовж останніх трьох місяців представники відділу контролю якості КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснили обстеження в 984 житлових будинках на предмет готовності до опалювального сезону.

Перевірку проводили у присутності представників управляючої компанії, ЖЕО, ОСББ чи головуючого представника будинку. За результатами обстежень були сформовані приписи з переліком заходів, для отримання акту готовності будинку до початку та сталого проходження опалювального сезону, обов'якові до виконання.

"Акти готовності будинків до опалювального періоду від теплопостачального підприємства варто отримати до 15 вересня. Кожного дня проводяться заходи з підготовки до опалювального сезону. Вкрай важливо підготувати житловий фонд до опалювального сезону", - повідомляє директор департаменту міського господарства Віталій Місецький.

Одні з найважливіших етапів підготовки, які потрібно було виконати для того аби отримати акти готовності до опалювального сезону:  

  • Перевірити та встановити розрахункові сопла на елеваторних вузлах та дросельні діафрагми на введені систем теплоспоживання;
  • Промивання протитечією всієї системи теплоспоживання водопровідною водою до повного освітлення;
  • Провести гідравлічні випробування систем теплоспоживання;
  • Оновлення та перевірка герметизації інженерних вводів;
  • Утеплення внутрішньобудинкові мережі опалення та гарячого водопостачання у підвалах та на горищі.

Поділитися :