Новини

У Вінниці майже 4,5 тисячі пільгових муніципальних карток оформили переселенці 

18 січня 2023, 12:51

Оформити пільгову картку вінничанина внутрішньопереміщені особи, які належать до пільгової категорії, можуть у прозорих офісах громади. 

У громадському транспорті Вінницької міської територіальної громади діє автоматизована система оплати проїзду. Розрахунок здійснюється за допомогою Муніципальної картки вінничанина, яка дає можливість здійснювати безоплатну пересадку впродовж 30 хвилин з моменту оплати проїзду на всі види громадського транспорту, окрім маршрутних таксі. 

Як розповіла Місту над Бугом директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна, пільговою карткою користуються як вінничани, так і ВПО. Загалом йдеться про близько 90 тисяч пільгових карток, з яких майже 4500 оформили переселенці.

Хочу нагадати, що всі внутрішньопереміщені особи, які мають пільгу відповідно до законодавства, можуть звертатись за оформленням муніципальної картки вінничанина. Там, де вони отримують довідку у прозорому офісі, можна оформити пільгову муніципальну картку. Загалом наразі з 90 тисяч пільгових карток у нашій громаді, саме ВПО оформили лише 405 тисяч приблизно. Це не велика частка, - каже директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Вінничанам також нагадують, що обслуговування в Прозорому офісі "Замостянський" (вул. Замостянська, 7) тимчасово не здійснюється. Оформлення і видача Муніципальних карт проводиться в ПО "Старе місто" на Брацлавській, 85 та "Вишенька" - проспект Космонавтів, 30. Також можна розрахуватись банківськими картками та смартфоном за наявності NFC, через QR-код ПриватБанку та СМС-повідомленням з мобільних операторів». На борту маршрутних таксі доступний розрахунок лише Муніципальною карткою вінничанина та готівкою. 

Довідка: пільгова муніципальна картка вінничанина - це персоніфікована картка, призначена для реєстрації проїзду пільговими категоріями громадян, які мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті.

Поділитися :