Новини

У Вінниці мерія та підприємці обладнали стоматкабінет на колесах, щоб лікувати військових на передовій  

21 лютого 2023, 12:13

Авто медичної допомоги для мобільної стоматології надала міська команда, а вінницькі підприємці взяли на себе оснащення автівки необхідним обладнанням. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Зазначається, що ідея реалізувати такий проєкт виникла ще восени - під час спілкування з командирами різних військових частин. Під ці цілі надали спеціалізоване авто медичної допомоги MERCEDES – BENZ. Встановили генератор аварійного живлення. А оснащення взяли на себе вінницькі підприємці, які вирішили долучитись до реалізації проєкту.

У стоматкабінеті на колесах скоро лікуватимуть військових, які служать на передовій.Така мобільна стоматологія - чи не єдина можливість для бійців позбавитись зубного болю, - пише міський голова. 


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


У дописі зазначається, що Олександр Барановський, який займався укомплектуванням фургона, каже, що пересувний кабінет нічим не поступається стоматологічним клінікам за своїм функціоналам. В автомобілі є все необхідне: від рентген-апарату і стоматустановки преміумсегмента - до інструментарію та розхідних матеріалів.

Лікарі-добровольці вже готові вирушати у рейс. Як планується, бригади працюватимуть вахтовим методом.

Разом ми зробили дуже важливу справу. Дякую усім причетним! А вже після Перемоги стоматкабінет виїжджатиме у віддалені райони нашої громади, щоб зробити якісну допомогу, наприклад для людей поважного віку, ще більш доступною, - підсумував Сергій Моргунов.

Поділитися :