Новини

У Вінниці на маршрут вийшов ще один тролейбус «VinLine»

7 лютого 2024, 11:58

Він курсуватиме маршрутом №13 «Водоканал – Аграрний університет».

Про це ідеться на сайті міської ради. Тролейбус зібрали фахівці Вінницької транспортної компанії на базі тролейбусного депо.

Однією з основних його переваг є інклюзивність, адже тролейбус обладнаний пандусом та відповідним майданчиком для людей, які пересуваються кріслом колісним та батьків з дитячими візочками. Окрім того, він є енергоощаднішим у порівнянні із застарілими моделями тролейбусів ЗіУ-9.

Фахівці департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради зазначають, що з початку року на маршрути міста уже виїхало 3 тролейбуси «VinLine», серед яких 2 з автономним ходом.

«Ми продовжуємо оновлювати тролейбусний парк нашої громади. Зокрема, завдяки тролейбусам з автономним ходом вдалось значно покращити транспортне сполучення з віддаленими районами нашої громади. Окрім того, через війну, значно зросла потреба в інклюзивному та енергоощадному транспорті», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Нагадаємо, що КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу водіїв та водійок тролейбуса, трамвая та муніципального автобуса. Фахівці підприємства готові навчати майбутніх водіїв, у яких ще немає відповідних навичок кермування тролейбусом або трамваєм. Детальніше за посиланням.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :