Новини

У Вінниці на Замковій горі цьогоріч оновлять “квітковий тризуб”

12 квітня 2023, 14:23

Оновити “квітковий тризуб” на Замковій горі планують працівники “Вінницязеленбуду” і вже готують для композиції оксамитки.

Про це повідомляє Вінницька міська рада. Зазначається, що колектив МКП “Вінницязеленбуд” також готується і до висаджування квітів на міських клумбах. Саджанці вирощували впродовж зимового періоду в теплицях та на території парникового господарства. Тож працівники чекають на теплішу погоду, аби висадити квіти оскільки ранкові заморозки на ґрунті можуть призвести до їх загибелі.

Необхідне насіння для вирощування квітів комунальники збирали ще восени на міських квітниках. Також додатково закуповували насіння. В лютому їх почали висівати, розповідає в.о директора КП “Вінницязеленбуд” Тетяна Прибиш.

“Насіння починає проростати, ми прищеплюємо паростки. Кожен перший цвіт квіточки – зриваємо, щоб ця рослинка краще вкорінилася”, – додає Тетяна Прибиш.

Саджанці працівники “Вінницязеленбуду” переносять у спеціальне місце – “тепляк”, де рослини чекають на сприятливу погоду, аби їх висадили на місцевих клумбах.

“Оскільки зараз середньодобова температура повітря зараз 10 градусів, то рослинам краще перечекати цей період саме там, аби не померзнути. Далі, відповідно складеним чергам, розподіляємо всі наші квіти так, щоб в кожному куточку нашого міста вінничани та гості міста могли милуватися цією красою”, – говорить Тетяна Прибиш.

 

Поділитися :