Новини

У Вінниці обрали переможців 3D-моделювання

15 грудня 2021, 17:43

Після захисту власних розробок кожен з фіналістів створив протез ідентичний за формою до втраченої кінцівки.

Творчий конкурс для учнів та студентів був оголошений в рамках проєкту «3D-моделювання і його використання для протезування кінцівок». Конкурсні роботи презентували на базі освітнього хабу «NotBox». До фіналу журі обрало 7 найкращих проєктів, студентів педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського та вінницького політеху, а також учнів подільського науково-технічного ліцею і фізико-математичного ліцею №17.

На думку керівника проєкту Дмитра Семенця, викладача кафедри математики та інформатики ВДПУ, створення 3D-моделей сьогодні незамінний процес не лише у промисловості, але й у багатьох сферах діяльності людини, таких як медицина, архітектура, дизайн, будівництво тощо.

«3D-моделювання це взагалі дуже складний комп’ютерний рівень і в нас є такі чудові роботи. Всі ми викладемо на сайті. Роботи розроблялися самостійно, готувалися. Це був заочний тур, вони просто показали вміння працювати з 3D-моделями. Тим, хто вміє це робити найкраще, ми даємо завдання, пов’язане безпосередньо з користю проєкту. Ми готуємо хлопців і дівчат, щоб вони могли завдяки сучасним технологіям зробити щось добре людям, які постраждали», - розповів пан Дмитро.

Проєкт «3D-моделювання і його використання для протезування кінцівок», минулого року вінничани підтримали під час голосування «Бюджету громадських ініціатив Вінницької громади». 200 тисяч гривень виділили з бюджету громади на реалізацію проєкту, кінцевим результатом якого має стати розробка протезів для тих, хто втратив кінцівки.

Як розповіла керівниця інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості ВМР Наталя Малецька, на наступний рік у бюджеті запланували 10 мільйонів гривень для втілення громадських ініціатив вінничан у життя.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


«Проєкт малий, але він соціально необхідний, тому що сюди залучені АТОвці, тому що тут розроблялося моделювання кінцівок. Добре, що ми маємо таких учасників, які готові навчатися і зараз представляти свої роботи. Позаду ми маємо 7 конкурсів і головна ідея в тому, що саме вінничани можуть заявити про ту чи іншу проблему і можуть її вирішити саме під час реалізації проектів», - розповіла пані Наталя.

Переможці серед студентів:

  • Перше місце посів Антон Коханівський, який навчається у Вінницькому національному технічному університеті;
  • Друге місце у Данила Вікулова з Вінницького державного педагогічного університету;
  • Третє – у Івана Сафроненка з Вінницького національного технічного університету.

Серед учнів:

  • Перше місце посів Володимир Нечепорюк – одинадцятикласник Подільського науково-технічного ліцею;
  • Друге – Дмитро Галай – дев'ятикласник Подільського науково-технічного ліцею;
  • Третє місце у Антуана Матвійчука.

Тим, хто посів перші місця вручили 3D-принтери. За другі місця – графічні планшети і за треті – конструктори.

Читайте також:
Вінничан запрошують на гала-вечір SunPro

Поділитися :