Новини

У Вінниці оголосили результати стипендіальної програми Фонду "Подільська громада"  

6 жовтня 2020, 14:55

Організатори програми повідомили імена десяти переможців, які отримають кошти для оплати навчання  чи придбання необхідного обладнання.

Як розповіла "Місту над Бугом "координаторка програми Надія Лінчук, фонд "Подільська громада" оголосив результати стипендіальної програми для талановитих дітей та молоді. Учасниками програми могли стати молоді люди віком до  22 років, які займаються  чи хочуть займатися спортом і наукою в навчальних закладах, прагнуть підвищити свій рівень спеціально-професійної освіти. Та проживають  у Вінницькій області. Кожному з них потрібно було відповісти на питання: «Чому саме він повинен отримати грант? Та на що  витратить кошти?». 

«Чому саме ці десять ? Ми маємо критерії відбору, тобто дітки надсилають аплікаційну форму, відео, рекомендаційні листи за потреби. І ми маємо набір критеріїв, саме конкурсна комісія оцінює відповідно до них. Що саме вони потребують, чому вони того потребують і обґрунтовують свою мотивацію. Реалістичність бюджету заявки, у нас на кожного стипендіата, ми розраховували, що будемо підтримувати в районі п’яти тисяч гривень». - зазначила пані Надія Лінчук

Бюджет стипендіального конкурсу - 45 тисяч гривень. Фінансово ініціативу фонду підтримала громадська організація  "Вінницький Бізнес Клуб".

«Дітки надсилали відеоісторію свою тривалістю на хвилину, в якій розповідали чому вони колись обрали або даний вид спорту, або науку, або чим саме вони займаються у своєму професійно-технічному житті. Наприклад у нас є хлопчик, який займається ювелірною справою, йому необхідна певна бормашинка, спеціальний станочок для роботи з ювелірними прикрасами саме в коледжі де він навчається. Була дівчинка, яка мріє написати власні програми, саме ігрові, для того, щоб займатися з дітками і навчитися їх писати, їй необхідно ноутбук». – додала пані Надія Лінчук

 З переліком переможців можна ознайомитися на  Facebook сторінці Фонду "Подільська громада". Перевагу надавали дітям з соціально-вразливих категорій населення.

Поділитися :