Новини

У Вінниці організували захід на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених Захисників, медиків та їх родин

28 липня 2023, 13:38

Головною метою заходу було нагадати про тих, хто досі перебуває у ворожому полоні.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 27 липня за підтримки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, відбувся Всеукраїнський захід на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених захисників, медиків та їх родин. Подія розпочалась з ушанування хвилиною мовчання пам’яті героїв, які загинули рік тому внаслідок терористичного акту в Оленівці. Із вступним словом виступали Оборонці, які пройшли російський полон й повернулись додому. Зокрема, Юлія Паєвська (відома за позивним «Тайра»), Демків Іван, Роман Городенський, Мар'яна Мамонова та інші.

"Ми завжди слідкуємо за новинами, коли наші хлопці та дівчата повертаються з російського полону. Уявити все те пекло, через яке їм доводиться пройти – неможливо. Тому кожної хвилини маємо докладати максимум зусиль для їх звільнення. Послухали тих, хто пройшов російські катівні – це мужні Юлія Паєвська, Іван Демків, Роман Городенський, Мар’яна Мамонова. Вони – приклад незламності наших людей. І нагадування, що Україна ніколи не залишає своїх у біді", - написав у своєму телеграм-каналі міський голова Сергій Моргунов.

Після вступних слів всі охочі мали можливість скуштувати справжню польову кухню й взяти участь у 4 практичних тренінгах: домедична допомога, поводження зі зброєю, мінна безпека та зняття стресу. Окрім того, для жінок було організовано безоплатний медогляд у спеціалізованому автомобілі.

Захід закінчився розгортанням великого Державного Прапора України. Також – Аукціоном з лотами Української Асоціації Футболу. Кошти з нього спрямують на підтримку наших Захисників та Захисниць.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :