Новини

У Вінниці перевіряють стан приміщень, де люди можуть перечекати повітряну тривогу

2 вересня 2022, 16:09

Фахівці звертають увагу на наявність світла, опалення, каналізації, водопостачання, вентиляції, засобів пожежогасіння тощо. 

Як повідомили в міській раді, вчора, 1 вересня, перевірили сховища цивільного захисту, які знаходяться на балансі як приватних підприємств, так і в управлінні держави.

Ці сховища раніше використовувались для укриття працівників підприємств, але у зв’язку з тим, що підприємства вже ліквідовані, їх можуть використовувати для укриття населення.

"Була проведена робота з керівниками підприємств, з ними особисто зустрічався міський голова Сергій Моргунов та доручив якнайшвидше привести приміщення у належний санітарний та протипожежний стан, забезпечити їх готовність до укриття населення. Одні - ще у процесі по облаштуванню цих приміщень, інші – вже завершили", - зазначив директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов.

Олег Парфілов додав, що деякі власники захисних споруд не утримують в належному стані свої сховища та укриття. Тож міська рада доручила балансоутримувачам привести приміщення до ладу: звільнити від сміття, впорядкувати входи, відремонтувати інженерні мережі, позначити споруди відповідними табличками і покажчиками та надати безперешкодний доступ мешканцям.

"Перш за все у сховищах мають бути елементарні умови: наявність електроенергії, водопостачання, санвузол, місця для сидіння, щоб зачинялись двері, щоб у приміщенні не було сміття. Ті об’єкти, які розташовані в районі житлової забудови і не знаходяться на підприємствах критичної інфраструктури, можуть використовуватись населенням. Є домовленість з керівниками про те, що населення пускатимуть на територію цих сховищ під час тривоги. Робота по перевірці захисних споруд продовжується і надалі", - говорить Олег Парфілов.

Приміщення, де вінничани зможуть перечекати повітряну тривогу, які перебувають у належному стані, нанесуть на електронну мапу. Вона поки що працює в тестовому режимі: https://cutt.ly/hCpaDSC

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :