Новини

У Вінниці поліція затримала хулігана, який кинув саморобну гранату у подвір’я сусідів

18 листопада 2022, 15:25

16 листопада ввечері на вулиці Володимира Ілика 35-річний вінничанин, через особисту неприязнь, кинув саморобну гранату у двір сусідів, пошкодивши будинки. 

На сайті нацполіції Вінницької області зазначають, що з повідомленнями про пошкодження будинків невідомою вибуховою речовиною до поліції звернулися двоє жителів обласного центру.

Зазначається, що на місце події одразу виїхали слідчо-оперативна група поліції, оперативники, вибухотехніки та криміналісти. Під час проведення слідчих дій поліцейські оглянули місце події та провели опитування мешканців вулиці. Під підозру працівників поліції потрапив 35-річний сусід потерпілих. Чоловік поводився підозріло та, як з’ясувалось, неодноразово конфліктував з місцевими жителями.

В рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) поліцейські провели за місцем проживання чоловіка невідкладний обшук. У його будинку правоохоронці виявили 3 саморобних піротехнічних пакети, компоненти для приготування вибухової суміші, дві гвинтівки та арбалет, - йдеться у повідомленні.  

Чоловік зізнався у злочині, пояснивши свій вчинок неприязню до сусідів. 

Крім того, виявилось, що зловмисник у своєму помешканні облаштував теплицю для вирощування конопель та зберігав наркотичні речовини. Поліцейські під час обшуку вилучили у нього канабіс та рослини конопель, - пишуть у поліції. 

Вилучені заборонені предмети та речовини направлено на експертизу. 

Правопорушник затриманий у процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Слідством вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За фактом хуліганських дій поліція проводить розслідування за ч. 4 ст. 296 ККУ. За таке правопорушення передбачено до 7 років позбавлення волі.

 

Поділитися :