Новини

У Вінниці пологовий будинок №1 прийматиме вагітних та породіль, хворих на COVID-19

8 грудня 2020, 16:58

Окрім того, у закладі дозволять партнерські пологи.

Як повідомила на своїй фейсбук-сторінці медичний директор Вінницького пологового будинку №1 Олена Астахова, 8 грудня працівники медичного закладу розпочали прийом вагітних і породіль з підозрою та підтвердженими інфекційними захворюваннями (ГРЗ, грип, COVID) міста Вінниця та Вінницької області. 

"На жаль, реалії сьогодення такі, що все більше наших майбутніх мам мають контакти, або хворіють, або перехворіли. І в такий непростий час професійна команда акушер-гінекологів, неонатологів, анестезіологів пологового будинку №1 готова прийти на допомогу ВАМ та максимально якісно надати її! Нам довірила влада як самій потужній команді ваше здоров’я та здоров’я ваших малюків! І ми з ВАМИ в цей непростий час! Створено максимально комфортні умови, окремі палати з сучасним обладнанням!" - йдеться у дописі.

Окрім того, Олена Астахова розповіла "Місту над Бугом", що у медзакладі відновили партнерські пологи. Проте підхід до породіль індивідуальний і є ряд вимог до присутнього на пологах чоловіка. 

"Це все буде в індивідуальному порядку. Зрозуміло, якщо чоловік немає гострих респіраторних проявів і у нього імуноглобуліни М, наприклад, позитивні, як і в дружини, можливо, в плані виключення будемо робити партнерські пологи. Тому що вони нас запитують. Зрозуміло, що ця жінка нікуди не попаде, крім нашого пологового будинку. Ми прийняли для себе рішення, що це доцільно, але тільки на пологи. Ми не зможемо їх пускати в постнатальний і післяпологовий догляд, як зазвичай це було", - зазначила Олена Астахова.

Поділитися :