Новини

У Вінниці працюють групи соціального патрулювання, які допомагають безхатькам

2 листопада 2023, 11:04

За поточний рік фахівці департаменту соціальної політики здійснили 20 виїздів та надали допомогу 34 людям, які знаходяться у складних життєвих обставинах.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, соціальним патрулюванням опікуються фахівці департаменту соціальної політики разом з представниками Вінницького міського центру соціальних служб, ГО "Полум’я надії", які здійснюють виїзди по місцях, де зазвичай перебувають бездомні. Це, зокрема залізничний та автовокзал, закинуті будівлі тощо. Соціальний патруль виїжджає на спеціалізованому автомобілі два рази на місяць.

"Патрульні" допомагають з відновленням документів на право власності помешкання чи особистих документів. Також надають юридичну та психологічну допомогу. Окрім цього, при ГО "Полум'я надії" діє центр надання допомогти безхатькам розташований по вул. Пирогова 74. Там вони можуть отримати гарячу їжу, засоби гігієни, чистий одяг та взуття. Також в центрі можна помитися та отримати послуги перукаря.

"На допомогу люди реагують по-різному. Когось влаштовує такий спосіб життя і вони не прагнуть поліпшити його. Проте більшість людей з вдячністю приймають допомогу. У цьому плані соціальне патрулювання важливе, бо безхатьки розуміють, що вони не ізольовані від суспільства та можуть отримати необхідну підтримку від фахівців департаменту та врешті-решт змінити своє життя на краще", - зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Небайдужі мешканці міста теж можуть зателефонувати та повідомити, що вони помітили бездомних, які потребують допомоги. Звертатися можна за номерами Цілодобової варти 15-60, Вінницького міського центру соціальних служб 67-04-60, а також за номером ГО «Полум’я надії» 093 867 25 55.

 
Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :