Новини

У Вінниці представили «Основні напрямки соціальної політики міської територіальної громади на 2022-2026 роки»

15 грудня 2021, 11:31

Цей документ дасть можливість протягом наступних п'яти років надавати вінничанам ефективний соціальний захист та допомагати їм.

13 грудня у хабі «Місто змістів» відбулось засідання, під час якого обговорили проєкт. Про це повідомляють на сайті міськради.

«Попередня соціальна програма дала багато позитивних результатів, які пішли на користь нашим вінничанам. Ми розуміємо, що в державі та суспільстві існують нові виклики, люди різних соціальних верств населення потребують постійної уваги, підтримки та соціального захисту. Щире серце, добра душа, підтримка тих, хто опинився в складних життєвих обставинах, обов'язково має бути присутня в тій громаді, яка вважає себе соціальною», - каже заступниця міського голови Галина Якубович.

Програма відповідає пріоритетам Стратегії «Вінниця 3.0». До розробки та реалізації залучені громадські організації. Головна мета - вчасно та якісно надавати соціальні послуги мешканцям Вінницької громади.

Проєкт презентувала директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. Значна увага у Програмі спрямована на залучення до активного життя міста літніх людей, турботу та догляд за ними, надання соціальних послуг вінничанам похилого віку, сім'ям та людям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Також йдеться про матеріальну підтримку родин загиблих у війні на Сході, про підвищення рівня та якості життя багатодітних сімей Вінницької громади, турботу про людей з інвалідністю.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Пані Валентина додала, що департамент соціальної політики надалі працюватиме над створенням правових, соціальних і економічних умов для зміцнення інституту сім'ї та над соціальною підтримкою багатодітних родин. А ще сприятиме волонтерському руху, допомагатиме громадським організаціям, які працюють у соціальному напрямку.

Заходи Комплексної Програми передбачені у чотирьох напрямках:

  • Перший - надання муніципальних пільг, допомог та компенсацій жителям Вінницької громади;
  • Другий - підтримка діяльності громадських об'єднань, яка має соціальне спрямування;
  • Третій - створення правових, соціальних і економічних умов для зміцнення інституту сім'ї, в тому числі соціальної підтримки багатодітних сімей Вінницької міської територіальної громади.
  • Четвертий - надання соціальних послуг жителям Вінницької міської територіальної громади.

На реалізацію Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки» з бюджету громади спрямують 1,4 млрд грн. Зокрема, на 2022 рік передбачено 236,6 млн грн.

Після обговорення проєкт програми винесуть на засідання виконавчого комітету, потім – на сесію Вінницької міської ради.

Читайте також:
Шість дефібриляторів у Вінниці та понад 200 фахівців: результати «АЗД рятує життя»

Поділитися :