Новини

У Вінниці презентували ексклюзивну марку, присвячену Карлсруе, яке невдовзі стане містом-побратимом

14 квітня 2023, 15:21

Назву марці «Пристрасті до винаходу немає кінця!»  дала цитата винахідника першого автомобіля Карла Бенца, який народився саме у цьому місті.

Про це у своєму Телеграм-каналі написав очільник громади Сергій Моргунов.  Зазначається, що сьогодні презентували ексклюзивну марку, присвячену місту Карлсруе, з яким вже зовсім скоро місто підпише угоду про побратимство.

Із задоволенням передамо цей символічний подарунок – примірник маркованого конверта - нашим друзям в Німеччині, - пише він. 

Марку присвятили першому автомобілю з бензиновим двигуном Benz Patent-Motorwagen, що був створений у 1885 році Карлом Бенцом – всесвітньо відомим інженером й уродженцем передмістя Карлсруе. На поштовому блоку зобразили перший автомобіль Benz Patent-Motorwagen і порцелянову ляльку, яка символізує дружину винахідника Берту Бенц - першу в історії водійку міжміського маршруту на автомобілі.

Паралельно з церемонією спецпогашення марки відбулося й відкриття виставки «Мандрівка до Карлсруе». В цій експозиції представили рухомий макет німецької залізниці, який відтворює вокзал та гірські околиці міста Карлсруе: з красивими будинками і автентичними моделями залізничних, трамвайних та фунікулерних вагонів цього міста. 

Як усе це виглядає, і як потрапити на виставку – за посиланням.

 

Поділитися :