Новини

У Вінниці проходить виставка-ярмарок «Душею створена краса»

16 грудня 2021, 15:15

Виставка хенд-мейду від майстрів та майстринь з інвалідністю проходить у соціально-інклюзивному ресторані «Коцюбинський 220» впродовж 16 та 17 грудня.

Зокрема Свої вироби тут представила вінничанка Катерина Задачина.

«Я представляю організацію «Гармонія». В мене тут виставлені поробки, які я роблю своїми руками. Я в’яжу різні іграшки: в мене тут є Діди Морози, Снігурочки, цього року – рік тигра, тигренятка різні. Також роблю заколочки, резиночки, ангелочки, віночки для діток», - розповіла пані Катерина.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


На виставці-ярмарку свою роботи представляють і юні вихованці Плисківського психоневрологічного інтернату.

Волонтерка закладу Ірина Сулима, розповіла нашим кореспондентам, що заклад постійно бере участь у подібних виставках, адже це дає можливість дітям повірити у власні сили:

«Такі заходи є вкрай важливими, оскільки вони допомагають дітям повірити в себе. Дітки готуються майже цілий рік: готують вироби, чекають цього дня, чекають, що одного дня вони приїдуть і будуть показувати роботи на виставці, хтось буде дивитись на них, купувати і для них це велика подія, яку чекають з нетерпінням. Кожного року ми беремо участь у ярмарку. Цьогоріч формат трохи незвичний. На жаль, вихованці не могли приїхати у зв’язку з карантином і певними обмеженнями. Однак є ми, волонтери, представляємо їхні вироби тут. Діти створювали і новорічні прикраси, і квілінг, і новорічні ялинки, вишивали, шили – все, що можна було зробити своїми руками. Ми також розуміємо, що діти мають певні фізичні, розумові обмеження, але не дивлячись на це вони вірять у свої сили, роблять те, що від них залежить, і нам приємно допомогти їм зробити те, що вони можуть», - поділилася Пані Ірина.

Читайте також:
Вінницький обласний краєзнавчий музей відновлює свою роботу

Поділитися :