Новини

У Вінниці проведуть спортивний забіг до міжнародної акції "16 днів активізму протидії насильству"

22 листопада 2023, 11:39

Міжнародна акція щороку триває з 25 листопада по 10 грудня. Цьогоріч вона розпочнеться всеукраїнським забігом 26 листопада, який відбуватиметься в різних містах України, зокрема, у Вінниці.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, всеукраїнський забіг "Діємо на користь постраждалих" відбудеться по всій Україні під час міжнародної акції "16 днів проти насильства". У Вінниці він пройде 26 листопада на стадіоні Центрального парку. Старт акції о 12:00. Орієнтовне закінчення заходу – 16:00.

Символічно, що першою локацією всеукраїнського забігу обрано Ірпінь – місто що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну. Учасники забігу бігтимуть "дорогою життя" – єдиним шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення.

Потім естафету підхоплять інші міста України та представники українських діаспор у Сполучених Штатах Америки (Чикаго), Словаччини. Участь міст стане символом єдності у боротьбі за цінності ненасильства, прав людини та чуйності до проблем тих, хто постраждав від війни в Україні.

Також у межах міжнародної акції буде діяти інтерактив "Кроки до допомоги". Він покликаний продемонструвати, що допомога завжди поруч та звертатися за нею – це прості та важливі кроки.

Під час активності через історію особи, яка потрапила у коло насильства, але вирвалася з нього, розповідатимуть, як важливо вчасно звернутися за допомогою до спеціалізованих служб підтримки. Інформацію подаватимуть у вигляді табличок з QR-кодами, які розмістять по периметру Центрального стадіону 26 листопада, щоб під час або після забігу усі охочі змогли ознайомитися з інформацією.

На учасників очікує багато цікавої та корисної інформації, адже впродовж усього маршруту будуть розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих та інше.


Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :